Partners & netwerk

Partners & Netwerk

greenbox Bionatic is partner van Netzwerk Bioplastik en actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe biologische kunststoffen op basis van hernieuwbare grondstoffen. Meer informatie? Klik op het volgende logo. 

Logo_ZIM-KN_Bioplastik_web


Ook is Bionatic al jaren partner van NatureWorks, wereldwijd de grootste producent van biologische kunststoffen op basis van PLA. Veel informatie over NatureWorks en de voordelen en eigenschappen van PLA vindt u op de website van NatureWorks (klik op het logo).

nw_ingeo_logo


bio-based-industries

Bionatic is één van de twaalf partners in het door de EU gestimuleerde onderzoek- en ontwikkelingsproject „HyperBioCoat“. Dit project betreft de ontwikkeling van een composteerbare coating voor levensmiddelverpakkingen die geproduceerd kunnen worden van biomassa-afval.

Na een intensieve voorbereidingsperiode van een jaar en de uiteindelijke testfase van meerdere maanden door de EU konden de projectpartners in augustus 2016 de promotie van het project “HyperBioCoat” vieren in het kader van het programma H2020 „Research & Innovation Bioeconomy“ van de Europese Unie.

De omzetting vind vanaf 1 september 2016 plaats onder het dak van het Europese Public Private Partnership: Bio-Based Industries (BBI) en houdt meerdere jaren intensieve samenwerking in tussen de deelnemende partners van onderzoek, ontwikkeling en wetenschap.

In de kring van partners bevindt zich het Fraunhofer Instituut ISC uit Würzburg, als leidend instituut in het materiaalonderzoek en ontwikkeling van hybride coatings. Daarnaast nemen elf wetenschappelijke ondernemeningen uit zeven verschillende Europese landen deel aan het project, te weten Polen, Spanje, Griekenland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland.

Links:

H2020 http://ec.europa.eu/research/bioeconomy/index.cfm
H2020 https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/what-horizon-2020
BBI http://www.bbi-europe.eu/about/mission
Fraunhofer ISC http://www.isc.fraunhofer.de/arbeitsgebiete/barriere-und-multifunktionsschichten/forschung-und-entwicklung/
Hyper BioCoat Project http://www.bbi-europe.eu/project/hyperbiocoat